Ontwerpen villa

Het ontwerpen van een villa voor de particuliere opdrachtgever krijgt bij ons architectenbureau altijd bijzondere aandacht. Een droomvilla ontwerpen voor een particuliere klant, de niet professionele opdrachtgever is altijd weer een uitdaging en een bron van inspiratie. Bij het bouwen van een eigen villa is wordt de initiatiefnemer zowel opdrachtgever als eindgebruiker en dit betekent dat er in een kort tijdsbestek veel keuzes gemaakt moeten worden. De belangen en betrokkenheid van de opdrachtgever zijn groot en het gaat bij het bouwen in eigen beheer altijd om een intensief proces.

 

Wij onderscheiden ons als architect door onze betrokkenheid vanaf het eerste gesprek met de opdrachtgever tot en met de finale oplevering van de villa. We nemen graag de verantwoordelijkheid om de particuliere opdrachtgever, voor wie het realiseren van zijn huis een eenmalige gebeurtenis is, serieus te begeleiden en bij te staan bij de talloze te nemen beslissingen. Het kan niet anders zijn dan dat het intensieve proces van het bouwen van een eigen huis leidt tot een zeer intense en unieke relatie tussen architect en opdrachtgever, hetgeen wij zien als de basis voor een mooi en goed eindresultaat. Steeds opnieuw weten we met kennis van zake, ervaring en creativiteit de opdrachtgever mee te nemen in een strak geregisseerd proces om. Zo staan wij garant voor een goede begeleiding van het ontwerpen van de door de opdrachtgever verlangde villa.

 

We begeleiden de opdrachtgever bij het tot stand komen van een inspirerend ontwerp wat aansluit bij zijn belevingswereld, maar niet minder staan we hem bij het bewaken van zijn programma van eisen en van zijn budget, zodat we ook in dit opzicht goed aan de finish komen. We sturen het proces door middel van schetsen, tekeningen. We berekenen informeren, overleggen. We begeleiden onze opdrachtgever en bereiden met alle noodzakelijke bescheiden ook het uitvoeringsproces van de villa voor. Het is steeds ons voornaamste doel om samen met de opdrachtgever goed aan de finish te komen van dit bijzondere traject van keuzes maken en beslissingen nemen. Daarbij ondersteunen we de opdrachtgever zo nodig in het vinden van de juiste aannemer en tijdens het bouwproces kunnen we er op toe zien, dat de uitvoering plaats vindt volgens de wensen van de opdrachtgever en binnen de afgesproken planning. Je zou gerust kunnen stellen dat het ontwerpen van een villa voor de niet- professionele opdrachtgever binnen ons bureau altijd het predicaat van uitdaging krijgt en daarmee een bijzondere plaats inneemt. Dit heeft er de afgelopen jaren dan ook toe geleid dat er met grote regelmaat, in een intensieve samenwerking, bijzondere villas uit de koker zijn komen rollen.

Compen_woonhuis_Asten_BASE_30_s

COMPEN ARCHITECTEN wil graag zijn expertise met u delen en zich verdiepen in uw opgave

Voor nadere kennismaking en informatie kunt u contact met ons opnemen.