APPARTEMENTEN COMPLEX, MEERENDONK

Opdrachtgever:

Woningcorporatie Brabant Wonen

Aannemer:

Bouwbedrijf Wagemakers B.V.

Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Rob Geraerts,

Omvang:

36 appartementen

Oplevering: 

2017

Het appartementencomplex (36 appartementen), in opdracht van Brabant wonen, is gesitueerd in ontwikkelingswijk Meerendonk in het zuidoosten van Den Bosch.
Het gebouw is gelegen in een ruime setting en grenst direct aan een ongecultiveerd natuurgebied.

 

Het was de wens van de opdrachtgever om van de 36 appartementen zoveel als mogelijk op het zuiden te oriënteren met volledig zicht op het natuurgebied. Mede door een situatie van een aanwezige beekloop, maakt het gebouw in zijn compositie een rechte hoek.

 

Overwegend bestaat het gebouw uit een robuuste baksteen architectuur in een rode kleur. Echter waar het gebouw grenst aan het natuurgebied, is het gebouw optimaal transparant vormgegeven.

 

De interne verkeersroutes achter karakteristieke grootschalige glazen gevels zijn noordelijk georiënteerd en hebben de functie van geluidschermen in verband met verderop aanwezige industrie.

 

De verfijnde glasgevels legitimeert op overtuigende wijze de grootschalige glasopeningen die in het gebouw toegepast worden.

 

De bouwmassa’s zijn helder vormgegeven en vormen een eenvoudige en evenwichtige architectuur.

VERGELIJKBARE PROJECTEN