APPARTEMENTENCOMPLEX OETERSELAAN, ‘S-HERTOGENBOSCH

Opdrachtgever:

BrabantWonen, ‘s-Hertogenbosch

Aannemer:

Bouwgroep Moonen,  ‘s-Hertogenbosch

Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Rob Geraerts, Bjorn Beekhuizen

Omvang:

52 appartementen + bijbehorende bergingen + terreininrichting

Oplevering:

2019

Het appartementencomplex (52 appartementen), in opdracht van Brabant wonen, is gesitueerd in de wijk Deuteren in het zuidwesten van Den Bosch. Het nieuwe plan is een herstructureringsopgave, en is in de plaats gerealiseerd op een locatie waar eerder 27 duplexwoningen stonden, daterende uit de jaren ’60, welke niet langer functioneel waren.

Het appartementencomplex is min of meer gesitueerd op de oude voetprint en is gelegen aan de Oeterselaan, die een sterke buiging maakt op ongeveer een derde van de totale lengte. Het complex bestaat uit 4 bouwblokken.  Alle woningen zijn bestemd voor één- of  meerpersoonshuishoudens. Bouwblok I is ontworpen met een galerijontsluiting terwijl de bouwblokken II, III en IV worden ontsloten via een portiek.

 

De  woningenblokken  volgen getrouw de richtingen van de Oeterselaan, behalve waar deze de Wolfsdonklaan nadert. Op deze hoek heeft gebouw I een knik in de gevel en neemt hier de richting van de Wolfsdonklaan aan.

 

De woningblokken omsluiten gezamenlijk het binnenterrein, waar zorgvuldig gedetailleerde bergingen met groene daken door hun positionering zorg dragen voor de sfeer ervan.

 

Alle woningplattegronden zijn met grote zorgvuldigheid ontworpen, zodat ook de kleinere woningtypen toch uiterst functionele en bruikbare woningen hebben opgeleverd. Alle woningen hebben een relatie met zowel de straatzijde als het binnenterrein.

 

In zijn verschijning vertoont het complex een ingetogen ambachtelijk verzorgde baksteenarchitectuur met opvallend strak ritmisch  gecomponeerde raamopeningen en balkons.

Het project kan overtuigen als een geslaagd  zich in de wijk integrerend herstructureringsplan.

VERGELIJKBARE PROJECTEN