APPARTEMENTENCOMPLEX, ST. OEDENRODE

Opdrachtgever:

Woonmeij, Schijndel

Aannemer:

Nieuwenhuizen Daandels Bouw, Uden

Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Rob Geraerts, Bjorn Beekhuizen

Omvang:

24 appartementen + bijbehorende bergingen en terrein inrichting

Oplevering:

2018

De bouw van 24 appartementen betreft een herstructureringsopgave aan de zuidkant van Sint Oedenrode in opdracht van Wovesto (Woonmeij).

 

Het appartementencomplex is samengesteld uit appartementen in 3 bouwlagen aan de Baron van Haarenweg en appartementen in 2 bouwlagen aan de Mater Lemmensweg. Het in zwart zink opgetrokken trappenhuis met hieraan gekoppeld de hoofdentree van het complex vormt de schakel tussen de twee hoofdcomponenten van het plan.

 

De ontwerpopgave stond in het teken van het realiseren van een appartementengebouw waarbij alle appartementen de kwaliteit van het z.g. energielabel nul-op-de-meter zouden krijgen. Zo hebben al deze energiezuinige woningen de kenmerkende componenten, die bij een dergelijk plan horen. Dit betekent: hoge isolatiewaarden, trippel beglazing, hoogwaardige kierdichting, een CO2 gestuurd ventilatiesysteem, afwezigheid van gas als brandstof, opwekking van energie door middel van ventilatie-warmtepompen en zonnecollectoren.

 

Aan de straatzijden kenmerken de gebouwen zich door een krachtige baksteenarchitectuur waar de zorgvuldig gecomponeerde gevels tot in de detail ambachtelijkheid laten zien.

 

Op het binnenterrein zijn de bergingen en parkeerplaatsen gesitueerd. Hier hebben de gevels een ander karakter en is het materiaal hout overvloedig toegepast. Het expressieve karakter van de achtergevel van het bouwdeel in 2 bouwlagen komt voort uit de vormgeving van de hier op zuid georiënteerde verbrede galerijen, waar voor alle woningen “balkonplekken” zijn vormgegeven.

Compen_Sint-Oedenrode_02_BASE_08_s

VERGELIJKBARE PROJECTEN