CPO-COMPLEX, VIJVERSTRAAT PRINSENBEEK

Opdrachtgever:

Droomwonen, Breda

CPO SAP

Aannemer:

Houta Bouw BV

Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Rob Geraerts, Bjorn Beekhuizen

Omvang:

14 appartementen + terrein inrichting

Oplevering:

2020

Het appartementengebouw in 4 bouwlagen aan de rand van Park Over-Bos te Prinsenbeek is het eerste appartementencomplex dat in de Gemeente Breda tot stand is gekomen via van het ontwikkelmodel van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Het betrof een unieke samenwerking tussen  14 deelnemers, de CPO-projectcoördinator en de architect om ieders individuele woonwens gerealiseerd te krijgen. Dit alles binnen de restricties van de locatie, de bouwvoorschriften en verschillende financiële randvoorwaarden van de deelnemers.

Binnen een korte tijdstermijn  is er een plan tot stand gekomen dat is samengesteld uit 14 appartementen  in 4  verschillende hoofdtypen van verschillende grootte, waarbinnen vervolgens de specifieke individuele woonwensen konden worden gerealiseerd.

Het is gelukt in het gebouw naast de diversiteit als gevolg van 14 verschillende PVE’s  ook de samenhang van de verschillende woningtypen  tot uitdrukking te brengen in een eenduidige architectonisch beeld. Individualiteit en gemeenschappelijkheid worden zichtbaar in de verschijningsvorm van dit project.

Het gebouw is deels gericht op park Over-Bos en aan de Zuidzijde op de Vijverstraat, waarbij het trappenhuis als het ware als het scharnier fungeert.

Er is een karakteristiek gebouw ontstaan, samengesteld uit hoogwaardige materialen, dat een markant object vormt op deze bijzondere locatie aan de rand van park Over-Bos.

VERGELIJKBARE PROJECTEN