WOONHUIS WARANDE, HELMOND

Opdrachtgever:

Particulier

Aannemer:

Hartman bouwbedrijf, Asten-Heusden

Projectteam:

Frans Compen, Johan van der Rijt, Ad Schellekens, Ivo Weeks

Omvang:

1500 m³

Oplevering:

2012

Het woonhuis is gesitueerd aan een brede laan van een bestaande woonwijk in Helmond. Aan de zuidzijde grenst het perceel aan een groene zone met grote eikenbomen.
Het woonhuis is modern vormgegeven in voor de omgeving afwijkende kleur- en materiaalkeuze, maar verwijst door middel van de toepassing van zadeldak naar de morfologie van de grote woonhuizen in de directe omgeving. Aan de straatzijde vertoont het woonhuis een steenachtig en enigszins introvert karakter. Vanuit de tuin laat het huis een heel ander gezicht zien doordat er hier overwegend hout en glas aan de gevels zijn toegepast. Verder is aan de tuinzijde is een ruim bemeten en boven het maaiveld opgetild terras mede beeldbepalend.

Compen_Warandelaan_BASE_25_20130816

VERGELIJKBARE PROJECTEN